Zo maak jij je tuin sfeervoller en gezelliger

tuinontwerpblog.nl

1924279644 wp66cd6b06732b98.28272345

Tekst begint hierna

De tuin is voor veel mensen de plek waar ze lekker kunnen genieten. Een goed tuinontwerp is belangrijk om je tuin de juiste sfeer te geven. Ben jij niet tevreden over je tuin en wil je de tuin sfeervoller en gezelliger maken? We vroegen Jimmy Geerts en Roy Groenendaal van Geerts & Groenendaal Hoveniers voor adviezen. Zij gaven de volgende tips.

Creëer knusse zitplekken

Een van de eerste stappen om je tuin gezelliger te maken, is het creëren van comfortabele zitplekken. Kies bijvoorbeeld voor een loungeset met mooie kussens. Als je een overkapping hebt, kun je hier ook in de winter gebruik van maken.

Een andere tip is om intieme hoekjes te creëren. Maak verschillende hoekjes in je tuin, bijvoorbeeld een bankje onder een boom of een paar stoelen rond een vuurkorf. Dit zorgt voor een speelse indeling en meerdere plekjes om te ontspannen. Ook een hangmat of schommelstoel zien we steeds populairder worden.

Gebruik verlichting voor sfeer

De juiste verlichting kan een wereld van verschil maken in de sfeer van je tuin. Met goed geplaatste lichtbronnen kun je een warme, gezellige ambiance creëren. Verlichting die van onder naar boven schijnt, komt heel sfeervol over.

Hang daarnaast sfeervolle lichtslingers op, bijvoorbeeld langs je schutting, in bomen of boven je zitplek. Deze zachte verlichting zorgt voor een intieme sfeer tijdens lange zomeravonden. Wist je trouwens dat nacht tuinontwerp een populaire trend is?

LEZEN  Hoe kies je de juiste gesloten aanhangwagen?

Laat je tuin lekker kleurrijk zijn

Planten en bloemen brengen kleur, geur en leven in je tuin. Kies voor bloemen die bloeien in verschillende seizoenen om ervoor te zorgen dat je tuin altijd iets te bieden heeft. Denk aan tulpen in het voorjaar, lavendel in de zomer en chrysanten in de herfst. Heb je een kleine tuin? Maak gebruik van muren of schuttingen met verticale tuinen of hangende plantenbakken. Dit voegt groen toe zonder dat het veel ruimte inneemt. Ook leuk is een kleine kruidentuin. Dit is niet alleen praktisch, maar voegt ook geur en een vleugje groen toe. Plaats de kruiden in potten of een verhoogde bak dichtbij je keuken voor makkelijk gebruik. Naast sfeervol geven ze ook een extra dimensie voor het koken.

Integreer natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe voegen warmte en textuur toe aan je tuin. Kies voor tuinmeubels van hout voor een warme, natuurlijke uitstraling. Houten meubels passen in bijna elke stijl en verouderen op een mooie manier. Lees onze blogpost over duurzame tuinmeubelen voor inspiratie.

Vervang je standaard schutting door een bamboe versie voor een exotische en gezellige sfeer. Bamboe is niet alleen duurzaam, maar ook een prachtige toevoeging aan je tuin. Kies in plaats van betontegels voor natuursteen, grind of houten vlonders om paden of terrassen aan te leggen. Deze materialen voegen textuur toe en voelen warm aan onder je voeten.

Water brengt sfeer

Het geluid van stromend water kan een rustgevende sfeer creëren in je tuin. Een kleine vijver of een waterval is een geweldige manier om water in je tuin te integreren. Het rustgevende geluid van water brengt direct kalmte en ontspanning. Heb je minder ruimte? Een fontein of waterornament is een mooie manier om het effect van stromend water toe te voegen zonder veel ruimte in te nemen. Ook trekt het vogeltjes aan die zo hun dorst kunnen lessen.

LEZEN  Branding toepassen binnen de bouw: ideeën waar je nog niet aan had gedacht

We hopen dat we je met de bovenstaande tips inspiratie hebben gegeven om je tuin aan te pakken. Succes en hopelijk geniet je binnenkort nog meer van je tuin.

Plaats een reactie