Branding toepassen binnen de bouw: ideeën waar je nog niet aan had gedacht

tuinontwerpblog.nl

2060709642 wp65f71145db7d21.51266027

Branding is een essentieel onderdeel van marketing en kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid en het imago van een bedrijf. Ook binnen de bouwsector is branding van groot belang, maar vaak wordt gedacht aan standaard methoden zoals het gebruik van visitekaartjes en bedrijfskleding. In deze blog zullen we kijken naar alternatieven voor de traditionele methoden van branding binnen de bouwsector, ideeën waar je wellicht nog niet aan had gedacht.

Emmers met logo

Een van de creatieve manieren om branding toe te passen binnen de bouwsector is door het gebruik van emmers met logo. Emmers worden voor allerlei verschillende zaken gebruikt in de bouw, van het organiseren van gereedschap op een plek tot het mengen van cement, verf en andere materialen. Door emmers te voorzien van het bedrijfslogo en eventueel contactgegevens, wordt er op een subtiele manier aan branding gedaan. Deze emmers worden niet alleen gebruikt op de bouwplaats, maar kunnen ook dienen als relatiegeschenk voor klanten om ze een aandenken te geven aan de partij die hen heeft geholpen met hun probleem of uitbouw bijvoorbeeld.

Duimstokken met logo

Een ander creatief idee om branding toe te passen binnen de bouwsector is het gebruik van duimstokken met logo. Duimstokken zijn enorm praktisch en zijn onmisbaar voor veel bouwvakkers en worden gebruikt voor het meten van afstanden en het uitlijnen van materialen. Door duimstokken te voorzien van het bedrijfslogo, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij klanten en partners. Duimstokken met logo kunnen naast emmers ook als relatiegeschenk of promotiemateriaal bij evenementen en beurzen worden gegeven.

LEZEN  Hoe om te gaan met een Wespennest: Tips en Adviezen

Creatieve verpakkingen

Naast emmers en duimstokken zijn er nog tal van andere creatieve manieren om branding toe te passen binnen de bouwsector. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bedrukte tape met het bedrijfslogo, gepersonaliseerde helmen en gereedschap bijvoorbeeld. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun bouwmaterialen te voorzien van een unieke verpakking met het bedrijfslogo en kleuren. Op deze manier wordt de branding van het bedrijf overal zichtbaar, van de bouwplaats tot aan de leveranciers en klanten, hierbij is het wel belangrijk om af te wegen of deze extra kosten het waard zijn, dit kan verschillen van casus tot casus, let hier dus op. 

Social media en online marketing

Naast het gebruik van fysieke materialen voor branding, is het ook belangrijk om online aanwezig te zijn en gebruik te maken van social media en online marketing. Door regelmatig berichten te plaatsen op social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn, wordt de naamsbekendheid vergroot en kunnen potentiële klanten worden bereikt. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen om online advertenties in te zetten en een professionele website te laten maken om hun diensten en projecten te tonen.

Plaats een reactie